9.7.2016

Coedo Shikkoku Black Lager

Coedo Shikkoku Black Lager

Panimo: Kyodo Shoji Koedo Brewery
Alkuperämaa: Japani

Tyyli: Schwarzbier
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,0 %

Maku: Shikkoku Black Lageria voi kuvailla paahtomaltaiseksi ja tummasuklaiseksi sekä hyvin kahvimaiseksi. Sen maku on lisäksi pehmeän kaakaoinen sekä hieman ruisleipämäinen. Jälkimaku on puolestaan todella kuiva ja hieman makea sekä humalointi korkeintaan keskiasteista.

Tuoksu: Oluen aromi on paahdetun maltainen ja runsaan kahvinen sekä hennosti savuinen. Sen makean karamellinen ja paahdetun sokerinen vivahteikkuus tasapainottaa mukavasti muuten hyvin paahteista kokonaisuutta.


Ulkonäkö ja koostumus: Tämän hyvin silkkisen ja pehmeän oluen suutuntuma on keskitäyteläinen sekä kevyesti hiilihappoinen. Sen mustanruskeaa runkoa päällystää niukka ja beigen värinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Shikkoku Black Lager ei ole yhtään hullumpi olut ja se on hyvä esimerkki japanilaisesta oluenvalmistuskulttuurista. Se edustaa erittäin mallikkaasti saksalaista schwarzbier (pohjahiivaolut) tyylisuuntausta ja täyttää kaikki sen kriteeriten enemmän kuin hyvin. Makua siitä löytyy runsaasti ja ennen kaikkea sen aromi on mukavan monipuolinen. Myös koostumus on mainio ja tekee siitä todella helposti nautittavan kokonaisuuden. Paljoa moitittavaa siitä ei oikein löydy ja siksi annan sille reilut pisteet.

Arvio: 80/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti