26.7.2016

Pyynikin Käsityöläispanimo Tumma Mamu Dark Ale

Tumma Mamu Dark Ale

Panimo: Pyynikin Käsityöläispanimo
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Schwarzbier
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,6 %

Maku: Tumma Mamu on hyvin paahtomaltainen ja kahvimainen olut, jossa esiintyy myös tumma suklaisia ja yrttisen mausteisia vivahteita. Lisäksi sen jälkimaku on keskikatkera ja melko kuiva.

Tuoksu: Oluen tuoksu on paahdetun maltainen ja kahvimainen sekä kevyesti mokkainen ja lakritsinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on melko kevyt ja suutuntuma lievästi metallinen sekä keskihiilihappoinen. Sen lähes pikimustaa runkoa koristaa niukka sekä hieman kermainen vaahtokukka.

Loppukommentit: Tumma Mamu on Pyynikin Käsityöläispanimon Varustelekalle valmista olut. Olin aiemmin juonut kolme heidän armeija-aiheista oluttaan "Upseeri IPA", "Sissi Ale" sekä "Miehistö Pilsener", jotka kaikki yllättivät minut positiivisesti. Tumma Mamu ei kuitenkaan yltänyt niiden tasolle ja ei siis vastannut sille asettamiani odotuksia. Sen suurin haaste oli ehkä liiankin paahteinen ja kahvinen aromi, joka peitti alleen lähes kaikki muut maut. Myös sen koostumus olisi voinut olla runsaampi ja täyteläisempi ja tällöin sopinut paremmin tälle tyylilajille. Kokonaisarvosanaksi muodostan näin ollen 58 pistettä, joka on tällä kertaa enemmän kuin riittävä.

Arvio: 58/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti