17.7.2016

L'Alchimiste Eisbock (Kanada)

L'Alchimiste Eisbock

Panimo: Microbrasserie Alchimiste
Alkuperämaa: Kanada

Tyyli: Eisbock
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 9,5 %

IBU-arvo: 20

Tarjoilulämpötila: 14-16 °C

Maku: L'Alchimiste Eisbockia voi kuvailla saaristolaisleipämäiseksi. Sen maku on mielenkiintoinen sekoitus tummaa hedelmäisyyttä sekä paahtomaltaisuutta. Aromi on lisäksi makean toffeinen ja karamellinen sekä hieman siirappinen.

Tuoksu: Olut on tuoksultaan makean karamellinen ja tumma hedelmäinen sekä paahdetun maltainen. Myös kevyttä pähkinäisyyttä on havaittavissa.


Ulkonäkö ja koostumus: Tämän keskitäyteläisen oluen suutuntuma on keskihiilihappoinen sekä hyvin öljymäinen. Sen lähes mustaa runkoa kaunistaa beigen värinen ja sopivan tuuhea vaahtokukka.

Loppukommentit: L'Alchimiste Eisbock oli kerrassaan mainio pohjahiivaolut. Sen sopivan makea ja paahteinen aromi sekoitettuna hyvin rusinaisella ja luumuisella hedelmäisyydellä tekivät siitä herkullisen juoman. Sen nautinnollisuutta lisäsi myös miellyttävän öljymäinen suutuntuma ja täyteläinen koostumus. Kokonaisuutena tämä olut on mielestäni hyvä esimerkki kanadalaisesta pienpanimo tuotannosta ja siksi se on ehdottomasti hintansa arvoinen ostos.

Arvio: 82/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti