14.7.2016

Lion Strong Beer (Sri Lanka)

Lion Strong Beer

Panimo: Lion Brewery
Alkuperämaa: Sri Lanka

Tyyli: Malt Liquor
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 8,8 %

Erityistietoa: Olut sisältää riisiä.

Maku: Perusmaultaan Lion Strong Beer on hyvin makea (sokerinen) ja runsaan alkoholinen. Sen viljamaisen maltaista ja hennosti hedelmäistä aromia täydentää sangen maissinen ja riisinen vivahteikkuus.

Tuoksu: Oluen tuoksu on makuaan hieman viljaisempi ja maissisempi ja samalla hieman vähemmän makea ja alkoholinen. Muutoin aromi on hyvin pelkistetty ja lähes identtinen maun kanssa.



Ulkonäkö ja koostumus: Tällä keskitäyteläisellä oluella on keskihiilihappoinen sekä hivenen öljymäinen suutuntuma. Sen lähes kuparin väristä runkoa koristaa vaalea ja hieman kermainen vaahtokukka.

Loppukommentit: Lion Strong Beer on panimonsa ehdottomasti huonoin olut. (Muita Lion Breweryn oluita esittelen lisää hieman myöhemmin). Sen maku ja aromi ovat hyvin tyypillisiä Malt Liquor- tyylilajin oluille ja eivät sovi ainakaan omaan makuuni. Niiden liiallinen makeus ja runsas alkoholin tuntu tekevät kokonaisuudesta hieman epämiellyttävän. Itse koostumuksessa tai suutuntumassa ei ole suurta valittamisen aihetta, mutta kun tärkein asia eli itse aromi on todella ponneton, niin ei siitä suurta nautintoa tuksin kenellekään irtoa.

Arvio: 52/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti