23.7.2016

Mikkeller Mission Chinese Food

Mikkeller Mission Chinese Food

Panimo: Mikkeller (De Proefbrouwerij)
Alkuperämaa: Tanska

Tyyli: Pils (Pilsener)
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,5 %

Erityistietoa: Tämä savustettu pilsener on maustettu sichuaninpippurilla ja se on valmistettu San Franciscolaisen Mission Chinese ravintolan kunniaksi.

Maku: Oluessa maistuu voimakkaan pippurinen ja yrttisen mausteinen aromi sekä runsas maltaisuus. Sen maku on myös hieman sitruksinen sekä hivenen hiivainen. Jälkimaku on puolestaan melko kuiva ja keskikatkera.

Tuoksu: Oluen tuoksua voi kuvailla pippurisen mausteiseksi ja viljamaisen maltaiseksi. Aromia täydentää inkiväärimäinen ja melko hiivainen vivahteikkuus.

Ulkonäkö ja koostumus: Tällä keskitäyteläisellä oluella on keskihiilihappoinen sekä suun pintoja peittävä suutuntuma. Sen tumman oranssia runkoa koristaa vaalea sekä pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Mission Chinese Food Pilsener on idealtaan melko mielenkiintoinen olut. Valitettavasti sen toteutus ei sitä puolestaan ole. Itse oluen maku on kohtalainen ja se edustaa aika tyyllikkäästi sitä ideologiaa, mitä varten se on luotu. Sitä hallitsee runsas mausteisuus, joka on tuotu esiin paremmin itse maussa kuin se tuoksussa. Tuoksua hallitsee jotenkin tunkkainen ja todella erikoinen aromi. Sitä ei voi kutsua millään asteella houkuttelevaksi tai kutsuvaksi. Oluen koostumus ansaitsee vuorostaan kehuja ja siinä ei ole mitään valittamisen aihetta. Kokonaisuutena uskallan arvioida oluen hieman keskivertoa paremmaksi, mutta paljon parantamisen varaa siinä vielä on.

Arvio: 68/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti