27.7.2016

Rekolan Panimo Katajan Kuiske

Rekolan Panimo Katajan Kuiske

Panimo: Rekolan Panimo
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Aromatisoitu olut
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 6,3 %

Kantavierre: 14,5 °P
Katkeroaineet: 20,8 EBU
Väri: 66,5 EBC

Maltaat: Tummat alemaltaat ja paahdetut ruismaltaat
Humalat: Fuggles

Erityistietoa: Tämä rukiinen olut on maustettu katajanmarjoilla, jotka on lisätty vasta kypsytysvaiheessa.




Maku: Katajan Kuiskeessa maistuu runsaan rukiinen ja katajainen aromi. Sen maku on lisäksi hyvin havuinen ja leipämäisen maltainen sekä siinä on havaittavissa marjaisia nyansseja. Se on keskiasteisesti humaloitu ja jälkimaultaan keskikatkera.

Tuoksu: Sen tuoksua voi puolestaan kuvailla hyvin rukiiseksi sekä katajaiseksi, mutta samalla myös melko mausteiseksi ja marjamaiseksi. Kokonaisuudesta erottuu lisäksi makean toffeinen ja karamellinen vivahteikkuus.

Ulkonäkö ja koostumus: Tämän keskitäyteläisen oluen suutuntuma on keskihiilihappoinen sekä suun pintoja peittävä. Väriltään olut on hyvin mämmimäinen ja vaahtokukaltaan vaalea sekä hivenen kermainen.

Loppukommentit: Itse pidin Rekolan Panimon ideasta käyttää katajanmarjoja tämän aromatisoidun oluen maustamiseen varsin sopivana ideana. Se oli itse asiassa tämän oluen paras puoli ja muodosti hyvän rungon sille. Kokonaisuutena tämä helposti lähestyttävä ja runsaan aromaattinen olut ei ollut yhtään hullumpi. Se ei edusta aivan panimonsa parasta osaamista, mutta on kuitenkin ehdottomasti kokeilemisen arvoinen luomus.

Arvio: 70/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti