1.7.2016

Tupiniquim Monjolo Imperial Porter (Brasilia)

Tupiniquim Monjolo Imperial Porter

Panimo: Cervejaria Tupiniquim
Alkuperämaa: Brasilia

Tyyli: Imperial Porter
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 10,5 %

Tarjoilulämpötila: 6-10 °C

Maku: Oluessa maistuu paahdetun maltainen ja makean karamellinen aromi sekä hieman yrttisen mausteinen humalointi. Maku on lisäksi erittäin tummasuklainen ja kaakaoinen sekä hyvin kahvimainen. Myös lakritsimaista ja vaniljaista vivahteikkuutta on havaittavissa.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hyvin paahdetun maltainen ja kahvimainen sekä tummasuklainen. Siinä esiintyy lisäksi kuivahedelmäinen ja vaniljainen aromi sekä makean toffeisia ja karamellisia nyansseja.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on erittäin täyteläinen ja suutuntumaltaan todella öljymäinen sekä kevyesti hiilihappoinen. Sen mustanruskeaa runkoa koristaa beigen värinen ja kovin niukka vaahtokukka.

Loppukommentit: Tupiniquim Monjolo Imperial Porter on upea olut, joka edustaa brasilialaisen oluttuotannon kirkkainta kärkeä. Siitä ei makua tai aromi puutu ja sen täyteläinen koostumus tekee siitä todella helposti lähestyttävän kokonaisuuden. Siitä on lähes mahdotonta löytyy mitään moitittavaa ja se todella edustaa tyylilajinsa huippuluokkaa. Tämä on olut, jota suosittelen suurella lämmöllä.

Arvio: 90/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti