16.7.2016

Le Sang d'Encre (Kanada)

Le Sang d'Encre

Panimo: Le Trou du Diable
Alkuperämaa: Kanada

Tyyli: Dry Stout
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,5 %

IBU-arvo: 45

Tarjoilulämpötila: 4-6 °C

Maku: Le Sang d'Encressa maistuu paahtomaltainen ja maitosuklainen aromi sekä kuivahedelmäisyys. Maku on lisäksi makean toffeinen ja karamellinen sekä mukavasti kaakaoinen. Jälkimaku on puolestaan kuiva ja keskikatkera.

Tuoksu: Oluen tuoksua voi luonnehtia paahdetun maltaiseksi ja kevyesti kahvimaiseksi. Makeutta ja pehmeyttä siihen tuo toffeinen ja maitosuklainen vivahteikkuus.

Ulkonäkö ja koostumus: Tällä keskitäyteläisellä oluella on matalahiilihappoinen sekä hieman vetinen suutuntuma. Väriltään se on mustanruskea ja vaahtokukaltaan beigen värinen ja hyvin niukka.

Loppukommentit: Le Sang d'Encre on Le Trou du Diable-nimisen mikropanimon luoma Dry Stout- tyylinen pintahiivaolut. Se on yllättävän kevyt ja helposti lähestyttävä kokonaisuus. Sen aromi on hyvin pehmeä, mutta samalla kuitenkin riittoisa. Lisäksi sen koostumus on tyylilajilleen, ehkä hivenen liian vetinen, muttei kuitenkaan millään tavalla epämiellyttävä. Se ei ole aivan kanadalaisen pienpanimotuotannon parhaimmistoa, mutta kuitenkin kokeilemisen arvoinen luomus.

Arvio: 71/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti