11.7.2016

Suomenlinnan Panimo Sparre Pale Ale

Suomenlinnan Panimo Sparre Pale Ale

Panimo: Suomenlinnan Panimo
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: English Pale Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,5 %

Maku: Maultaan olut on hyvin raikas. Sen trooppisen hedelmäinen ja raikkaan sitruksinen aromi täydentyy sopivasti keksimäisen maltaisella sekä hieman karamellisella kokonaisuudella. Humalointia esiintyy mukavasti ja sitä voi kuvailla hennosti ruohoiseksi/kukkamaiseksi.

Tuoksu: Oluen tuoksu on puolestaan jotenkin erikoisen tunkkainen. Se voi johtua havuisesta ja kukkamaisesta humaloinnista yhdistettynä runsaan yrttiseen ja sitruksiseen vivahteikkuutteen. Tasapainoa aromille tuo kuitenkin trooppisen hedelmäinen tuoreus.

Ulkonäkö ja koostumus: Tällä keskitäyteläisellä oluella on keskihiilihappoinen sekä kevyesti vetinen suutuntuma. Väriltään se on vaalean oranssi ja vaahtokukaltaan melko kevyt sekä hyvin pitsimäinen.

Loppukommentit: Sparre Pale Ale on mielenkiintoinen luomus Suomenlinnan Panimolta. Se on hyvin raikas ja miellyttävän maukas kokonaisuus. Se on helposti lähestyttävä ja nautinnollinen English Pale Ale- tyylinen olut, joka sopii varmasti hyvin useimmille oluenystäville. Lisäksi uskon tämän oluen sopivan loistavasti myös kesäolueksi ja grilliruokien seuraksi. Lisää tällaisia kiitos.

Arvio: 78/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti