13.7.2016

Dubuisson Cuvée des Trolls

Dubuisson Cuvée des Trolls

Panimo: Brasserie Dubuisson
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Belgityylinen ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 7,0 %

Kantavierre: 15,8 °P
IBU-arvo: 19

Erityistietoa: Oluen maustamiseen on käytetty kuivattuja appelsiinin kuoria, jotka on lisätty siihen keittämisen aikana.

Maku: Cuvée des Trollsin makua hallitsee raikkaan sitruksinen sekä hyvin hiivainen ja mausteinen aromi. Maku on lisäksi leipämäisen maltainen, makean hunajainen sekä tuoreen hedelmäinen. Oluelle tyypillistä on myös erittäin kuiva ja karhea jälkimaku.


Tuoksu: Myös oluen tuoksua voi kuvailla hyvin mausteiseksi ja hiivaiseksi sekä runsaan sitruksiseksi. Leipämäisen maltainen aromi täydentää kokonaisuutta.

Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumaltaan olut on keskitäyteläinen, voimakas hiilihappoinen sekä suun pintoja peittävä. Sen appelsiinin oranssia runkoa päällystää hyvin tuuhea sekä pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Dubuisson Cuvée des Trolls ei ollut kovin hyvä olut. Sen suurin ongelma oli ehdottomasti liian voimakasarominen makumaailma (se oli lähinnä liian hiivainen ja mausteinen). Sen suutuntuma on kohtalainen, mutta liian kuiva ja karhea jälkimaku ei ollut tässä tapauksessa missään nimessä nautintoa lisäävä tekijä. Näin ollen kokonaisuus jää heikoksi ja sen mukaisia ovat myös arvioinnista saatavat pisteet.

Arvio: 62/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti