31.7.2016

Belikin Stout (Belize)

Belikin Stout

Panimo: Belize Brewing Company
Alkuperämaa: Belize

Tyyli: Stout
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 6,5 %

Erityistietoa: Oluen valmistuksessa on käytetty kanadalaisten maltaiden ja saksalaisten humalalajikkeiden lisäksi belizeläistä ruokosokeria sekä sokerikulööriä.

Maku: Maultaan olut on paahtomaltainen ja kevyesti tummasuklainen. Siinä maistuu lisäksi makean karamellinen ja ruokosokerinen aromi sekä hieman tumma hedelmäinen vivahteikkuus. Humalointi on keskiasteista ja jälkimaku hieman savuinen ja miedosti katkera.



Tuoksu: Tuoksultaan olut on myös melko makea ja paahteinen. Makean karamellisuuden ja paahdetun maltaisuuden lisäksi se on hieman suklainen ja kaakaoinen sekä hivenen kahvimainen.

Ulkonäkö ja koostumus: Koostumukseltaan olut on täyteläinen ja suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä erittäin kermainen. Väriltään se on kolamainen ja vaahtokukaltaan beigen värinen sekä pitsimäinen.

Loppukommentit: Väli-Amerikan matkallani olin lukenut matkaoppaastani, että Belikin Stoutia pidettiin ehkä jopa Belizen parhaana tai ainakin tunnetuimpana oluena. Se oli siis saatava. Sen, jopa ylimakea aromi teki siitä erityisen. Se antoi oluelle luonnetta ja rungon, johon muun kokonaisuuden rakentaa. Se ei kuitenkaan peittänyt tai syrjäyttänyt muita aromeita vaan antoi myös niille tilaa tulla esille. Sen suutuntuma on mahtavan kermainen ja koostumus sopivan täyteläinen. Se ei ole aivan Stout- tyylisten oluiden huippuluokkaa, mutta kuitenkin mielenkiintoinen sellainen.

Arvio: 72/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti