2.7.2016

La Binchoise Biére des Ours

La Binchoise Biére des Ours

Panimo: Brasserie La Binchoise
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Belgityylinen vahva ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 8,4 %

Maku: Biére des Oursissa maistuu hiivainen ja hunajainen aromi sekä kuivahedelmäisyys. Olut on lisäksi melko mausteinen sekä runsaan maltainen. Myös alkoholin maku erottuu selkeästi.

Tuoksu: Oluessa tuoksuu erittäin hiivainen ja hyvin mausteinen kokonaisuus, joka täydentyy makean hunajaisella aromilla. Tuoksua voi kuvailla lisäksi hieman maltaiseksi sekä hyvin kukkamaiseksi.





Ulkonäkö ja koostumus: Tällä keskitäyteläisellä oluella on voimakkaasti hiilihappoinen sekä melko öljymäinen suutuntuma. Rungoltaan se on lähes kuparinkeltainen sekä todella samea. Lisäksi sen vaahtokukkaa voi kuvailla erittäin tuuheaksi ja hieman kermaiseksi.

Loppukommentit: Biére des Ours eli "karhun olut" on hyvin tyypillinen belgialainen vahva ale. Sen erikoisuus on runsas hunajan käyttö, joka erottuu mukavasti sekä maussa että tuoksussa. Muutoin kokonaisuutta hallitsevat runsas hiivaisuus sekä mausteisuus. Se on helposti juotava sekä melko nautinnollinen kokonaisuus, jonka kaikki osa-alueet toimivat hyvin yhteen. Sen suutuntuma on miellyttävä, vaikkakin kovin hiilihapokas. Tätä olutta voi uskoakseni kutsua yhdeksi belgialaiseksi klassikko-olueksi, joka pitää ainakin kerran kokeilla.

Arvio: 74/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti