5.7.2016

Andersson Valley Boont Amber Ale

Andersson Valley Boont Amber Ale

Panimo: Andersson Valley Brewing Company
Alkuperämaa: USA

Tyyli: Amber Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,8 %

IBU-arvo: 16

Maltaat: Pale Two-Row, Crystal
Humalat: Columbus, Bravo, Northern Brewer ja Mt. Hood

Maku: Oluessa maistuu kevyesti paahdetun maltainen ja tuoreen hedelmäinen aromi sekä hento pähkinäisyys. Maku on lisäksi hyvin makean toffeinen ja karamellinen sekä melko sitruksinen ja havumainen. Humalointi on keskiasteista ja jälkimaku keskikatkera.



Tuoksu: Tuoksua voi kuvailla yrttisen mausteiseksi sekä melko hedelmäiseksi. Aromi on lisäksi makean toffeinen ja karamellinen sekä runsaan maltainen. Myös hivenen sitrusmaisia nyansseja on havaittavissa.

Ulkonäkö ja koostumus: Tällä keskitäyteläisellä oluella on keskihiilihappoinen sekä melko kermainen suutuntuma. Väriltään olut on pähkinän ruskea ja vaahtokukaltaan vaalea sekä mukavan tuuhea.

Loppukommentit: Boont Amber Ale on kohtalaisen hyvä ja sopivan aromikas olut. Sen suutuntuma on miellyttävä ja kokonaisuus helposti nauttiva. Neljän humalalajin sekoitus luo sille hyvin monipuolisen makumaailman, joka sopii mainiosti tämän tyylilajin oluelle. Se edustaa tyylikkäästi panimonsa keskimäärin hyvää tuotevalikoimaa ja esiintyy mukavasti myös olutkirjallisuudessa.

Arvio: 81/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti