8.7.2016

North Coast Old Rasputin Russian Imperial Stout

North Coast Old Rasputin Russian Imperial Stout

Panimo: North Coast Brewing Company
Alkuperämaa: USA

Tyyli: Imperial Stout
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 9,0 %

IBU-arvo: 75

Maku: Oluessa maistuu tummasuklainen ja kahvinen aromi sekä paahtomaltaisuus. Maku on lisäksi makean toffeinen ja karamellinen sekä mokkainen. Myös suolalakritsimaisuutta sekä tummaa hedelmäisyyttä on havaittavissa. Olut on lisäksi voimakkaasti humaloitu ja yllättävän pehmeä.

Tuoksu: Myös oluen tuoksu on hyvin tumma ja erittäin aromikas. Sitä voi kuvailla paahdetun maltaiseksi ja tumma hedelmäiseksi sekä makean toffeiseksi. Aromi on lisäksi erittäin tummasuklainen ja mokkainen.

Ulkonäkö ja koostumus: Tämän täyteläisen oluen suutuntuma on todella öljymäinen sekä matala hiilihappoinen. Väriltään se on lähes yön musta sekä sen beigemäinen vaahtokukka on hyvin tuuhea ja kermainen.

Loppukommentit: Old Rasputin Russian Imperial Stout on järjettömän hyvä olut. Sille on vaikea antaa riittävästi kehuja, sillä se on vain yksinkertaisesti, ainakin omasta mielestäni, täydellinen olut. Minulle kesti pitkään ennen kuin sain tämän klassikon käsiini, mutta odotus oli sen arvoista. Omasta mielestäni kaikki sen osa-alueet toimivat upeasti ja tekevät siitä todellisen nautinnon lähteen. Tätä olutta voin suositella suurella lämmöllä, sillä ainakin itse en voi saada siitä tarpeekseni...

Arvio: 100/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti