18.7.2016

Mission Dark Seas Russian Imperial Stout

Mission Dark Seas Russian Imperial Stout

Panimo: Mission Brewery
Alkuperämaa: USA

Tyyli: Imperial Stout
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 9,8 %

IBU-arvo: 75

Maku: Dark Seas Russian Imperial Stouttia voi luonnehtia tumman hedelmäiseksi ja tummasuklaiseksi olueksi, jossa maistuu paahtomaltainen sekä herkullisen kaakaoinen aromi. Sen hivenen mausteinen ja kevyesti lakritsinen vivahteikkuus täydentää mukavasti kokonaisuutta.

Tuoksu: Oluen tuoksua voi kuvailla paahdetun maltaiseksi ja tummasuklaiseksi sekä kevyesti kahvimaiseksi. Myös vaniljaista sekä hivenen lakritsista aromikkuutta on havaittavissa.

Ulkonäkö ja koostumus: Tällä täyteläisellä oluella on eloisan hiilihappoinen sekö melko öljymäinen suutuntuma. Väriltään se on lähes yön musta ja vaahtokukaltaan melko tuuhea sekä hivenen kermainen.

Loppukommentit: Dark Seas on erittäin hyvä vanhan perinteen mukaan valmistettu Russian Imperial Stout- tyylinen pintahiivaolut. Sen herkullinen ja runsasarominen kokonaisuus ansaitsee kehuja niin makunsa kuin arominsa puolesta. Se on hieno olut, josta ei paljoa puutu ja siksi se ansaitsee paikkansa tyylilajinsa klassikoiden joukossa. Sitä ei välttämättä löydy perinteisten oluthyllyjen valikoimista, mutta jos jossain siihen törmäät, suosittelen lisäämään sen ostoskoriisi...

Arvio: 88/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti