20.7.2016

Flying Monkeys Smashbomb Atomic IPA

Flying Monkeys Smashbomb Atomic IPA

Panimo: Flying Monkeys Craft Brewery
Alkuperämaa: Kanada

Tyyli: India Pale Ale (IPA)
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 6,0 %

IBU-arvo: 72

Maltaat: Pale Malt, Weyerman’s Munich Type II, Weyerman’s Melanoidin Malt ja Great Western Crystal 60
Humalat: Citra

Maku: Smashbomb Atomic IPA:ssa maistuu trooppisen hedelmäinen ja leipämäisen maltainen aromi. Sitä tukee raikkaan sitruksinen sekä makean toffeinen ja karamellinen vivahteikkuus. Sen humalointi on erittäin voimakasta ja havumaista. Jälkimakua voi kuvailla puolestaan kuivaksi ja katkeraksi.

Tuoksu: Oluen tuoksussa on havaittavissa hieman yrttinen ja kukkainen aromikkuus, jota ei mausta juuri löydy. Lisäksi se on sopivan raikas sekä aromikas ja vastaa hyvin pitkälti oluen makua.

Ulkonäkö ja koostumus: Tämän keskitäyteläisen oluen suutuntuma on matala hiilihappoinen sekä miellyttävän öljymäinen. Sen raparperin punaista runkoa koristaa vaalea sekä melko kevyt vaahtokukka.

Loppukommentit: Smashbomb Atomic IPA on kohtalaisen hyvä olut. Se on hyvin runsasarominen ja raikas olut, jonka aromia hallitsee trooppinen hedelmäisyys, raikas sitruksisuus ja runsas maltaisuus. Kyseinen kombinaatio toimi melko hyvin ja teki oluesta aika nautinnollisen. Kokonaispisteitä laski kuitenkin hieman liian havumainen sivumaku, joka ei sopinut ainakaan omaan makuuni. Muilta osin olut toimi mallikkaasti ja oli kaikin tavoin kelpo luomus.

Arvio: 74/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti