29.7.2016

Mikkeller Beer Geek Dessert

Mikkeller Beer Geek Dessert

Panimo: Mikkeller (Lervig Aktiebryggeri)
Alkuperämaa: Tanska

Tyyli: Imperial Stout
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 11,0 %

Maku: Beer Geek Dessertissä maistuu runsaan kaakaoinen ja viehättävän vaniljainen aromi sekä paahtomaltaisuus. Pehmeyttä ja monipuolisuutta sen aromiin tuovat herkullinen maitosuklaisuus sekä makea karamellisuus. Maussa esiintyy lisäksi paljon kahvimaista vivahteikkuutta.

Tuoksu: Oluen monimuotoista tuoksua voi kuvailla lähes makunsa kaltaiseksi. Erona siihen voidaan pitää lähinnä hennon lakritsista ja pähkinäistä aromikkuutta, jota ei juuri mausta löydy.



Ulkonäkö ja koostumus: Tällä täyteläisellä oluella on hyvin kermainen ja kevyesti hiilihappoinen suutuntuma. Väriltään se on lähes yönmusta ja vaahtokukaltaan mukavan tuuhea sekä hitaasti häviävä.

Loppukommentit: Mikkellerin Beer Geek Dessert on huippu olut. Se on nimensä mukaisesti hyvin makea ja jälkiruokamainen kokonaisuus, josta ei makua puutu. Sen 11 % alkoholipitoisuus lämmintää mukavasti, muttei kuitenkaan tunkeudu esiin häiritsevästi. Sen koostumus on tuhdin kermainen, mikä tekee herkutteluhetkestä vieläkin miellyttävämmän ja suutuntumasta sopivan täyteläisen. Se jatkaa kunniakkaasti Beer Geek- erikoisolutsarjan hyvää laatua ja on kalliista hinnastaan huolimatta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen olut.

Arvio: 89/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti