22.7.2016

Blue Moon Belgian White Ale

Blue Moon Belgian White Ale

Panimo: Blue Moon Brewing Company (MillerCoors)
Alkuperämaa: USA

Tyyli: Witbier
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,4 %

Kantavierre: 13 °P
IBU-arvo: 9

Maltaat: Pale, White Wheat ja Oats

Erityistietoa: Olut on maustettu korianterilla ja kuivatuilla Valencia appelsiinin kuorilla.

Maku: Belgian White Ale on sitruksisen hedelmäinen ja runsaan mausteinen olut. Siinä maistuu lisäksi erittäin vehnäinen sekä hiivainen aromi sekä viljamainen maltaisuus.


Tuoksu: Sen tuoksu on hyvin pelkistetty, mutta samalla todella selkäarominen. Sitä voi kuvailla raikkaan sitruksiseksi ja yrttisen mausteiseksi sekä voimakkaan vehnäiseksi.

Ulkonäkö ja koostumus: Koostumukseltaan olut on keskitäyteläinen. Sen suutuntuma on matalahiilihappoinen sekä hyvin kermainen. Väriltään se on appelsiinin oranssi ja vaahtokukaltaan vaalea ja todella pitsimäinen.

Loppukommentit: Ensimmäisen kerran bongasin Blue Moon Belgian White Alen eräästä olutkirjastani. Se vaikutti niin hyvältä, että se oli pakko saada. Oluesta jäänyt mielikuva vastasi melko hyvin todellisuutta. Se oli hyvin valmistettu ja tyylikäs Witbier, josta ei juuri makua tai aromia puuttunut. Sen viljamainen maltaisuus tasapainotti mukavasti muuten mausteista ja vehnäistä kokonaisuutta. Se on sopivan mielenkiintoinen ja nautinnollinen olut, joka sopii erittäin hyvin varsinki vehnäoluiden ystäville.

Arvio: 79/100

2 kommenttia:

  1. Olen ihastunut tähän BELGIAN-STYLE WHEAT ALE:een ulkomailla (USA, Karibia jne.), mutta kuinkahan tätä saisi tänne Suomeen / Suomessa järkevällä hinnalla?

    VastaaPoista
  2. Nykyisin kannattaisi varmaan tilata ulkomailta esimerkiksi Beergiumin kautta (siellä ihan hyvä ja vaihteleva valikoima). Hyviä tyylilajinsa edustaja löydät sieltä esimerkiksi Allagash Whiten tai Logsdon Kili Witin muodossa. Myös Celis Whitea kannattaa kokeilla, jos nyt sattuu olemaan saatavilla.

    VastaaPoista