25.8.2016

Alameda Black Bear XX Stout

Alameda Black Bear XX Stout

Panimo: Alameda Brewing Company
Alkuperämaa: USA

Tyyli: Foreign Stout
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 6,8 %

Kantavierre: 17,1 °P
IBU-arvo: 55

Maku: Black Bear XX on voimakkaasti humaloitu olut. Sen makua voi kuvailla paahtomaltaiseksi ja suklaiseksi sekä makean toffeiseksi ja karamelliseksi. Siinä esiintyy lisäksi tumma hedelmäistä ja hieman kahvista aromikkuutta sekä hentoa savumaisuutta.

Tuoksu: Sen aromi on lähinnä paahdetun maltainen ja melko kahvimainen sekä makeasti toffeinen. Siinä on havaittavissa suklaista ja kaakaoista vivahteikkuutta sekä mietoa savumaisuutta.

Ulkonäkö ja koostumus: Tämän täyteläisen oluen suutuntuma on voimakkaasti hiilihappoinen sekä melko kermainen. Väriltään se on lähes yön musta ja vaahtokukaltaan valtavan tuuhea sekä beigen värinen.

Loppukommentit: Alameda Black Bear on tyylikäs olut. Siitä parhaiten mieleeni jäi sen hurjasti vaahtoava vaahtokukka, joka tuntui aluksi lähes loputtomalta. Kun vihdoin pääsin maistamaan itse tuotetta, olin tyytyväinen. Sen voimakkaasta humaloinnista huolimatta oluen maku oli yllättävän pehmeä ja kokonaisuus helposti lähestyttävä. Tämä oli ensimmäinen olut minulle Alamedan panimolta, muttei varmasti viimeinen.

Arvio: 84/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti