14.8.2016

Satan Gold

Satan Gold

Panimo: De Block Brouwerij
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Belgityylinen vahva ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 8,0 %

Kantavierre: 17 °P

Tarjoilulämpötila: 8-10 °C

Maku: Satan Gold on makean maltainen ja hedelmäinen olut, jossa maistuu hyvin mausteinen ja hiivainen aromi. Sen kokonaisuutta voi luonnehtia lisäksi makean karamelliseksi sekä hieman alkoholin makuiseksi.

Tuoksu: Sen tuoksu on runsaan hiivainen ja mausteinen. Tasapainoa ja monipuolisuutta siihen tuovat makean maltaiset sekä karamellimaiset nyanssit.

Ulkonäkö ja koostumus: Koostumukseltaan ja suutuntumaltaan olut on keskitäyteläinen, voimakkaasti hiilihappoinen sekä hivenen vetinen. Sen kullanväristä ja läpinäkyvää runkoa koristaa erittäin tuuhea ja pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Satan Goldin näin ensimmäisen kerran eräässä olutkirjassani. Siellä kerrottiin, että se lukeutuu yhdeksi tunnetuista belgialaisoluista pitkälti sen erikoisen nimen ja etiketin vuoksi. Juuri ne siinä minua eniten kiehtoivat. Vahvaksi belgialaiseksi olueksi se on yllättävän kevyt ja suutuntumaltaan jopa liiankin vetinen. Sen maku on hyvin selkeä, mutta liika mausteisuus ja hiivaisuus pilaavat kokonaisuuden. Näin ollen mielenkiintoisesta alkuasetelmasta huolimatta annan sille vain 62 pistettä.

Arvio: 62/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti