30.8.2016

Steinlager Classic (Uusi-Seelanti)

Steinlager Classic

Panimo: Lion Breweries - NZ (Lion Co.)
Alkuperämaa: Uusi-Seelanti

Tyyli: Pale Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,8 %

Maku: Perusmaultaan Steinlager Classic on makean maltainen ja kevyesti hunajainen olut. Siinä maistuu lisäksi melko viljainen ja raikkaan sitruksinen aromi sekä ruohoinen humalointi. Sen jälkimaku on melko kuiva, mutta kokonaisuus kuitenkin sopivan raikas.

Tuoksu: Sille tyypillistä on raikkaan sitruksinen ja ruohoinen aromi, joka yhdistyy viljaiseen sekä hivenen yrttiseen kokonaisuuteen.

Ulkonäkö ja koostumus: Tämän keskitäyteläisen oluen suutuntuma on voimakkaasti hiilihappoinen sekä hieman vetinen. Sen kullanväristä ja läpinäkyvää runkoa koristaa vaalea sekä pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Steinlager Classic on käsittääkseni Uuden-Seelannin suurin ja tunnetuin vientiolut. Sitä on valmistettu yhtäjaksoisesti aina vuodesta 1957 lähtien. Sen kevyt ja raikas maku tekevät siitä äärimmäisen helposti nautittavan oluen. Sen suutuntuma ei ole liian vetinen vaan pysyy juuri sopivan täyteläisenä Pale Lager-tyyliselle oluelle. Mistään huippuluomuksesta tässä ei siis kyse ole, mutta sitä voi luonnehtia toimivaksi ja miellyttäväksi perusolueksi.

Arvio: 68/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti