16.8.2016

St. Bernardus Tripel

St. Bernardus Tripel

Panimo: Brouwerij Sint-Bernardus
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Abbey Tripel
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 8,0 %

Maku: Tässä klassisessa Abbey Tripel-tyylisessä oluessa maistuu hyvin hiivainen ja mausteinen aromi. Sen maku on lisäksi runsaan maltainen ja hedelmäinen sekä siinä esiintyy sitruksista ja ruohoista vivahteikkuutta.

Tuoksu: Sen tuoksu on erittäin voimakasarominen, mutta samalla hyvin selkeä. Sitä hallitsee todella hiivainen ja mausteinen kokonaisuus, jonka seasta nousee esille pehmeän maltaista ja runsaan hedelmäistä aromikkuutta.



Ulkonäkö ja koostumus: Tällä keskitäyteläisellä oluella on voimakkaasti hiilihappoinen sekä öljymäinen suutuntuma. Sen erittäin sameaa ja meripihkan väristä runkoa koristaa todella tuuhea sekä hieman kermainen vaahtokukka.

Loppukommentit: Tänään esittelyssä on yksi Sint-Bernardus panimon huippu oluista. Se on todellinen klassikko, johon jokainen olutharrastaja ennemmin tai myöhemmin varmasti törmää. Se on ehdottomasti yksiä parhaita Abbey Tripel-tyylisiä oluita ja löytyy myös Ratebeerin TOP 50 listalta omasta kategoriastaan. Se ei ole kuitenkaan suosikkiolueni heidän panimoltaan, sillä pidän itse vielä enemmän Pater, Prior 8 ja Abt 12 oluista. Jos sitä ei ole vielä kokeillut, nyt on hyvä aika lähteä ostoksille.

Arvio: 85/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti