5.8.2016

Moza Bock Bier (Guatemala)

Moza Bock Bier

Panimo: Cerveceria Centro Americana
Alkuperämaa: Guatemala

Tyyli: Dunkler Bock
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,0 %

Maku: Moza Bock Bierin makua hallitsee pehmeän paahtomaltainen ja makean karamellinen aromi. Sen maku on lisäksi hieman siirappinen ja maitosuklainen sekä hennosti tumma hedelmäinen. Humalointi on korkeintaan keskiasteista ja jälkimaku miedosti katkera.

Tuoksu: Tuoksua voi luonnehtia makean toffeiseksi ja karamelliseksi sekä hieman savuiseksi. Siinä esiintyy myös paahdetun maltainen ja hieman maitosuklainen vivahteikkuus sekä hento tumma hedelmäinen aromi.



Ulkonäkö ja koostumus: Tällä keskitäyteläisellä oluella on keskihiilihappoinen ja hieman öjlymäinen suutuntuma. Sen mustanruskeaa runkoa päällystää hieman kermainen ja beigen värinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Jos pitää hieman makeammasta ja kevyesti paahteisesta Bock- tyylisestä oluesta, voi tämä olla mielenkiintoinen vaihtoehto illan iloksi. Sen sopivan kevyen ja runsasaromisen kokonaisuuden lisäksi olut tarjoaa myös miellyttävän suutuntuman ja helposti nautittavan koostumuksen. Reissuni aikana Guatemalassa onnistuin kartuttamaan olutkokoelmaani noin 10 paikallisella oluella. Vaikka moni niistä lukeutui niin sanottuihin perusoluisiin, ne olivat suurimmaksi osaksi hyvin valmistettuja ja tyylikkäitä oluita. Toivonkin, että mahdollisimman moni kokeilee rohkeasti eksoottisia oluita, sillä koskaan ei voi tietää, millaisen aarteen edestään löytää.

Arvio: 70/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti