15.8.2016

Satan Red

Satan Red

Panimo: De Block Brouwerij
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Belgityylinen vahva ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 8,0 %

Kantavierre: 17,7 °P

Maku: Satan Red on hyvin hiivainen ja mausteinen olut, jossa maistuu tuoreen marjainen ja hedelmäinen aromi. Sen maku on lisäksi leipämäisen maltainen ja hieman toffeinen. Sen humalointi on keskiasteista sekä jälkimaku melko katkera.

Tuoksu: Aromiltaan se on hivenen paahteinen sekä melko makea. Sen tuoksua hallitsee runsaan hiivainen ja yrttisen mausteinen aromi, joka täydentyy keksimäisen maltaisella sekä tuoreen hedelmäisellä kokonaisuudella.

Ulkonäkö ja koostumus: Tämän keskitäyteläisen oluen suutuntuma on keskihiilihappoinen sekä melko öljymäinen. Sen raparperin väristä runkoa päällystää vaalea sekä pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Satan Red on hieman Satan Goldia parempi olut. Se on ennen kaikkea runsasaromisempi sekä kokonaisuutena muutenkin maukkaampi. Siinä alkoholin aromi ei esiinny niin voimakkaana tai häiritse niin pahasti kuin Gold-versiossa. Myös sen suutuntuma on täyteläisempi ja kokonaisuus hallitumpi. Näistä seikoista huolimatta myöskään Red-versio ei ole juurikaan keskiverto olutta parempaa.

Arvio: 66/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti