13.8.2016

Plevnan Stout

Plevnan Stout

Panimo: Koskipanimo Oy
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Stout
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 7,0 %

Maku: Perusmaultaan Plevnan Stout on melko makea ja kuiva. Siinä maistuu paahtomaltainen ja kahvinen aromi sekä pehmeä suklaisuus. Se on lisäksi hieman lakritsinen sekä kevyesti makean karamellinen.

Tuoksu: Uskaltaisin väittää sen aromia jopa makuaan hieman monipuolisemmaksi. Se on hyvin makunsa kaltainen, mutta siinä esiintyy lisäksi hivenen sitruksinen ja melko ruohoinen vivahteikkuus.

Ulkonäkö ja koostumus: Tällä keskitäyteläisellä oluella on keskihiilihappoinen sekä suun pintoja peittävä suutuntuma. Väriltään se on mustanruskea ja vaahtokukaltaan beigen värinen sekä sopivan kermainen.

Loppukommentit: Tähän mennessä maistamistani Plevnan oluista se oli toiseksi paras. Se on hyvin valmistettu olut, jonka miellyttävä maku ja sopiva pehmeä suutuntuma tekevät siitä kohtalaisen nautinnollisen juoma kokemuksen. Nimestään huolimatta se ei ole liian kuiva vaan juuri sopivanlainen. Humalointi on keskiasteista ja millään lailla päälle puskevaa. Se on onnistunut kokonaisuus, jota voisi nauttia myös uudemman kerran.

Arvio: 77/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti