19.8.2016

Malheur 12

Malheur 12

Panimo: Brouwerij Malheur
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Belgityylinen vahva ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 12,0 %

Tarjoilulämpötila: 10-12 °C

Maku: Oluen makua voi luonnehtia tumma hedelmäisen ja kuivahedelmäisen aromin sekoitukseksi, joka täydentyy melko mausteisella ja maltaisella kokonaisuudella. Monipuolisuutta sen makuun tuo makean toffeinen ja karamellinen vivahteikkuus sekä kevyesti hiivainen ja hieman suklainen aromikkuus.

Tuoksu: Sen tumma hedelmäistä ja makean karamellista tuoksua täydentää melko mausteinen ja hiivainen vivahteikkuus. Sen aromi on lisäksi kandisokerinen sekä kevyeti alkoholinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Tämän täyteläisen oluen suutuntuma on matalahiilihappoinen sekä siirappimainen. Sen pähkinänruskeaa runkoa kaunistaa hyvin tuuhea sekä kermainen vaahtokukka.

Loppukommentit: Malheur 12 on todellinen belgialaisen oluenvalmistuksen taidonnäyte. Se on äärimmäisen hyvä olut, josta on käytännössä mahdotonta löytää mitään moitittavaa. Jopa sen vahva alkoholipitoisuus on onnistuttu peittämään loistavasti. Se lukeutuu ehdottomasti yhdeksi parhaista belgialais oluista, joita olen koskaan juonut ja voin suositella sitä lämpimästi kaikille.

Arvio: 91/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti