28.8.2016

Guinness Foreign Extra Stout 7,5%

Guinness Foreign Extra Stout

Panimo: St. James's Gate Brewery
Alkuperämaa: Irlanti

Tyyli: Foreign Stout
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 7,5 %

Maku: Foreign Extra Stouttia voi luonnehtia paahtomaltaiseksi ja pehmeän suklaiseksi olueksi, jossa maistuu hieman kahvinen sekä tumma hedelmäinen aromikkuus. Sen maku on lisäksi makean toffeinen ja karamellinen sekä melko voimakkaasti humaloitu.

Tuoksu: Tuoksultaan se on hieman vähemmän hedelmäinen, mutta samalla selkeämmin kahvinen ja suklainen. Myös kevyt yrttisyys puskee esille makuaan paremmin.



Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on täyteläinen ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä hyvin öljymäinen. Sen lähes pikimustaa ja synkkää runkoa päällystää beige sekä melko kuohkea vaahtokukka.

Loppukommentit: Guinness Draught oli ensimmäisiä tummia oluita, joihin ihastuin olutharrastukseni alkuvaiheessa. Siitä lähtien Guinnessin tuotteet ovat olleet lähellä sydäntäni ja vuonna 2013 pääsin toteuttamaan yhden unelmista kun vierailin heidän legendaarisella panimollaan Dublinissa, Irlannissa. Foreign Extra Stout edustaa heidän tuotekategoriansa hieman makeampaa ja hedelmäisempää puolta kuitenkaan kadottamatta liikaa heille niin perinteisiä makuja. Lyhyesti ja ytimekkäästi se on hyvä olut, joka tarjoaa varmasti juojalleen nautinnollisia juomahetkiä.

Arvio: 83/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti