9.8.2016

Novopacke Pivo Podkrkonošský Speciál

Novopacke Pivo Podkrkonošský Speciál

Panimo: Pivovar Nová Paka
Alkuperämaa: Tšekki

Tyyli: Dunkel/Tmavý
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 6,3 %

Kantavierre: 13,3 °P
Katkeroaineet: 27,1 EBU
Väri: 86,6 EBC

Maku: Podkrkonošský Speciália hallitsee paahtomaltainen ja makean karamellinen aromi, joka täydentyy tumma hedelmäisellä sekä hivenen yrttisellä kokonaisuudella. Sen makua rytmittää lisäksi hieman suklainen vivahteikkuus sekä kipakan katkera jälkimaku.



Tuoksu: Oluen hyvin makeaa ja paahteista aromia täydentää ruohoinen humalointi sekä herkullinen tumman hedelmäisyys. Parhaiten siinä nousevat esiin siirappiset ja makean karamelliset nyanssit sekä rusinainen hedelmäisyys.

Ulkonäkö ja koostumus: Tämän täyteläisen oluen suutuntuma on matalahiilihappoinen sekä hieman kermainen. Sen kolan väristä runkoa päällystää vaalea sekä melko niukka vaahtokukka.

Loppukommentit: Podkrkonošský Speciál on klassinen tšekkiläis olut, joka edustaa kunniakkaasti maansa pitkiä oluenvalmistusperinteitä. Olen aina pitänyt sitä oivallisena pääsiäisoluena, koska sen maku ja aromi sopivat hienosti kyseisen juhlan kaikkiin hetkiin. Se on myös sopivan täyteläinen ja helposti nautittava kokonaisuus, jolle löytyy käyttöä myös muina ajankohtina. Sitä kannattaa edes joskus maistaa, vaikka sitten Pääsiäisen aikoihin.

Arvio: 71/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti