8.8.2016

Benediktinerabtei Plankstetten Dunkles

Benediktinerabtei Plankstetten Dunkles

Panimo: Riedenburger Brauhaus
Alkuperämaa: Saksa

Tyyli: Dunkel/Tmavý
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,0 %

Kantavierre: 12,8 °P
Katkeroaineet: 16,2 EBU
Väri: 75,2 EBC

Maltaat: Tummat ohramaltaat
Humalat: Hallertau

Maku: Maultaan olut on makean karamellinen, kevyesti paahtomaltainen sekä hieman kaakaoinen. Siinä maistuu lisäksi hennosti suklainen ja yrttisen mausteinen aromi. Se on keskiasteisesti humaloitu ja jälkimaultaan hieman katkera.

Tuoksu: Tuoksultaan olut on hennosti paahdetun maltainen, makean karamellinen sekä melko yrttinen. Siinä esiintyy lisäksi pähkinäistä vivahteikkuutta, joka tuo monipuolisuutta aromiin.

Ulkonäkö ja koostumus: Koostumukseltaan olut on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä hieman öljymäinen. Väriltään se on pähkinänruskea ja vaahtokukaltaan vaalea sekä hieman kermainen.

Loppukommentit: Plankstetten Dunkles on pehmeä ja melko kevyt saksalaisolut. Sen suurin ongelma on sen maku, joka olisi voinut olla vielä täyteläisempi ja monipuolisempi. Myös sen aromi olisi saanut olla jonkin verran runsaampi. Oluen koostumus ja suutuntuma olivat puolestaan kunnossa ja toimivat moitteettomasti. Kokonaisuutena sitä voikin mainostaa hieman keskivertoa paremmaksi olueksi, muttei kuitenkaan miksikään mestariteokseksi.

Arvio: 64/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti