18.8.2016

Delirium Argentum

Delirium Argentum

Panimo: Brouwerij Huyghe
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: India Pale Ale (IPA)
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 7,0 %

Maku: IPA:ksi Delirium Argentum maistuu hieman erikoiselta. Siinä esiintyy niille tyypillistä havuista ja sitruksista humalointia sekä makean karamellista ja tuoreen hedelmäistä vivahteikkuutta. Oluen muu kokonaisuus onkin sitten hieman perinteisestä poikkeava ja eksoottisuutta siihen tuokin melko mausteinen ja hiivainen aromi, joka on muuten hyvin tyypillistä kyseisen panimon oluille.

Tuoksu: Tuoksultaan olut on hyvin makunsa kaltainen ilman sen suurempia poikkeavuuksia. Sen aromi on hyvin voimakas ja runsas, mutta samalla kuitenkin yllättävän selkeä ja toimiva.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä hivenen vetinen. Sen punertavan meripihkaista runkoa päällystää vaalea sekä pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Delirium Argentum on 'Limited Edition' olut. Se on luotu kunnioittamaan Delirium Tremensin 25-vuotista taivalta olutmarkkinoilla. Se onnistui yllättämään minut positiivisesti erilaisuudellaan ja ansaitsee ehdottomasti kehut hyvästä ja toimivasta kokonaisuudesta. Se on mielenkiintoinen olut, jota voisin juoda mielelläni myös uudestaan.

Arvio: 81/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti