22.8.2016

Maccabee (Israel)

Maccabee

Panimo: Tempo Beer
Alkuperämaa: Israel

Tyyli: Pale Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,0 %

Maku: Maccabee on leipämäisen maltainen ja makean hunajainen olut. Siinä maistuu sitruksisen hedelmäinen sekä melko ruohoinen aromi sekä hento yrttisyys. Jälkimaultaan se on miedosti katkera sekä melko kuiva.

Tuoksu: Sen tuoksua voi luonnehtia maltaiseksi ja viljaiseksi sekä kevyesti sitruksiseksi. Siinä tuoksuu lisäksi hieman ruohoinen sekä miedosti heinäinen vivahteikkuus.




Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on hyvin kevyt ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä melko vetinen. Rungoltaan se on kirkkaankeltainen ja läpinäkyvä sekä vaahtokukaltaan vaalea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Maccabee on yksiä tunnetuimpia israelilaisia oluita, joita myydän kotimaan lisäksi myös Yhdysvalloissa sekä Euroopassa. Vuonna 2009 siitä tuli täysmallasolut ja sen alkoholiprosentti nousi 4,9 prosentista 5,0 prosenttiin. Sen suurin ongelma ei ole sen kevyt koostumus vaan sen maku, joka jättää hieman toivomisen varaa. Se on yksinkertaisesti liian mieto ja kevytarominen, joten siitä ei ole juurikaan haastajaksi oman tyylilajinsa parhaimmistoa vastaan. Markkinoille se ilmestyi jo 1960-luvulla, joten se on vakiinnuttanut asemansa ja on tuskin häviämässä minnekään. Jos etsitte oluita maistettavaksi Lähi-Idän alueelta, on Maccabee kaikesta huolimatta pakko-ostos.

Arvio: 59/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti