4.8.2016

Sol Clamato (tomaatti-simpukkaliemi olut)

Sol Clamato

Panimo: Cerveceria Cuauhtémoc Moctezuma
Alkuperämaa: Meksiko

Tyyli: Aromatisoitu olut
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 2,5 %

Maku: Sol Clamatossa maistuu tomaattinen ja yrttisen mausteinen aromi. Sen maku on lisäksi hivenen suolainen ja kevyesti sitruksinen. Kokonaisuutta täydentää hento maltaisuus, joka puskee lähes väkisin esille.

Tuoksu: Oluen aromia voi kuvailla lähes makunsa kaltaiseksi, mutta kokonaisuutena kevyemmäksi ja miedommaksi. Myös sitä hallitsee tomaattinen ja yrttisen mausteinen vivahteikkuus, joka täydentyy suolaisen sitruksisella sivuaromilla.



Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan matalahiilihappoinen sekä hivenen öljymäinen. Väriltään se on tomaatin punainen ja hyvin samea sekä vaahtokukaltaan käytännössä mitätön ja lähes pitsimäinen.

Loppukommentit: Sol Clamato on pohjahiivaolut, johon on sekoitettu hyvin perinteistä tomaatti-simpukkaliemi mehua. Se antaa oluelle hyvin pehmeän ja selkeä aromisen kokonaisuuden. Sen maku on oikeasti melko mielenkiintoinen, mutta todellisuudessa sitä on helpompi luonnehtia alkoholilla höystetyksi tomaattimehuksi kuin vakavasti otettavaksi olueksi. Juomana se on kuitenkin sopivan raikas ja maukas, joten annan sille 52 pistettä hyvästä yrityksestä.

Arvio: 52/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti