18.9.2016

7 Fjell Kjuagutt Amber Ale

7 Fjell Kjuagutt Amber Ale

Panimo: 7 Fjell Bryggeri
Alkuperämaa: Norja

Tyyli: Amber Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,7 %

Kantavierre: 11 °P
IBU-arvo: 28
Väri: 33 EBC

Maltaat: Pale, Münchener, Caramalt, Crystal, Chocolate

Humalat: Horizon, Cascade, Amarillo

Tarjoilulämpötila: 6-8 °C




Maku: Kjuagutt Amber Ale on hyvin monipuolinen ja kirpakka olut, josta löytyy hedelmäistä ja makean karamellista aromikkuutta sekä pähkinäistä ja leipämäisen maltaista tuntua. Sen kokonaisuuden kruunaa sitruksinen ja havumainen humalointi, joka näkyy ja tuntuu aromissa. Jälkimaultaan olut on kuiva ja keskikatkera.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hyvin makunsa kaltainen, mutta se keskittyy enemmän raikkaan sitruksiseen ja havumaiseen kokonaisuuteen, jonka dominoiva humalointi tuo tulleessaan.

Ulkonäkö ja koostumus: Koostumukseltaan olut on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä hivenen öljymäinen. Sen väritys on punaherukkamainen ja vaahtokukka vaalea sekä hennosti samettinen.

Loppukommentit: 7 Fjell on norjalainen käsityöläispanimo, jonka panimomestarina toimii tunnettu Gahr Smith-Gahrsen. Hän on voittanut lukuisia Homebrew kilpailuja ja vastaa panimonsa tuotteiden laadusta ja kehitystyöstä yhdessä muun henkilöstön kanssa. Juomani Amber Ale oli erää "Batch 83", joka oli hienosti ilmoitettu pullon kyljessä. Kokonaisuutta arvioitaessa olut oli sopivan monipuolinen ja kiinnostusta herättävä, mutta toisaalta hieman liian kevyt ja joillaan asteella sekava. Se ei päässyt suosikkioluideni listalle, mutta hyvästä yrityksestä se ansaitsee kohtalaisen arvosanan.

Arvio: 70/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti