17.9.2016

Ringnes Pilsner

Ringnes Pilsner

Panimo: Ringnes Bryggeri (Carlsberg)
Alkuperämaa: Norja

Tyyli: Pils (Pilsener)
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,5 %

Maku: Ringnes Pilsner on todella raikas ja hieman makea olut. Sen maku on makean maltainen ja kevyesti hedelmäinen sekä viljainen ja leipämäinen. Siinä maistuu myös hieman maissinen sekä ruohoinen vivahteikkuus.

Tuoksu: Oluen tuoksu on selkeä ja sopivan kevyt. Aromiltaan se on makean maltainen ja viljainen sekä hivenen ruohoinen ja yrttinen. Myös maissimaista aromikuutta on havaittavissa.




Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä hyvin vetinen. Väriltään se on kullankeltainen ja kirkas sekä vaahtokukaltaan vaalea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Ringnes AS on Norjan suurin panimo, joka on perustettu jo vuonna 1876. Nyt esittelyssä oleva Ringnes Pils on maansa myydyin Pilsener-tyylinen olut ja ei suotta. Perusolueksi se ei ole yhtään hullumpi vaikkakin melko kevyt sellainen. Sen maku on selkeä ja kuitenkin tyylilajilleen uskollinen. Sitä juodessa tuli hyvä fiilis ja siksi se ansaitsee kohtalaisen pisteytyksen.

Arvio: 68/100

2 kommenttia:

  1. Voikohan tätä ostaa Suomesta mistään? Juuri nenän alla tämä glutenfri lite mørk versio ja maistuu kyllä mainiole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole tähän missään Suomessa törmännyt, mutta onhan se mahdollista, että sitä jostain pubista löytyisi. Kyseessä on kuitenkin yksiä Norjan yleisimpiä oluita, jota viedään runsaasti myös ulkomaille myyntiin.

      Poista