24.9.2016

Aass Pale Ale

Aass Pale Ale

Panimo: Aass Bryggeri
Alkuperämaa: Norja

Tyyli: English Pale Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,7 %

IBU-arvo: 20,1
Väri: 32,1 EBC

Maltaat: Pilsner, Cara Plus 10, CaraAroma, Vienna Red mallasuute
Humalat: Target, East Kent Goulding, Fuggels

Maku: Aass Pale Ale on melko makea ja hieman paahteinen olut. Sen humalointi on kevyttä ja aromiltaan hivenen ruohomaista. Siinä maistuu makean karamellinen ja leipämäisen maltainen aromi sekä mieto mausteisuus ja kevyt hedelmäisyys.


Tuoksu: Aromiltaan olut on hyvin makunsa kaltainen, mutta kokonaisuutena se on hieman viljaisempi sekä sitruksisempi. Myös makea karamellisuus nousee esiin mausteista makuaan selkeämmin.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on hyvin kevyt ja suutuntuma matalahiilihappoinen sekä melko vetinen. Väriltään se on syksyisen punertava ja vaahtokukaltaan vaalea sekä pitsimäinen.

Loppukommentit: Aass Bryggeri on hyvin vanha ja perinteinen norjalainen panimo. Heidän oluistaan luin ensimmäistä kertaa 2000-luvun loppupuolella olutkirjoistani ja vasta nyt pääsin maistamaan niitä ensi kertaa. Ensikostetus ei ollut kuitenkaan mairitteleva, sillä esittelelyssä oleva Pale Ale ei ollut kovinkaan hyvä. Sen maku oli liian yksinkertainen ja hieman tylsä, enkä saanut kiinni kokonaisuudesta oikein missään vaiheessa. 53 pistettä enempää en sille millään voi antaa ja toivotaan, että seuraava versio luo uskoa paremmasta.

Arvio: 53/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti