12.9.2016

Urthel Samaranth

Urthel Samaranth

Panimo: Brouwerij Urthel
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Quadrupel (Abt)
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 11,5 %

Maku: Urthel Samaranth on hyvin monipuolinen olut. Sen makua voi kuvailla kuivahedelmäiseksi ja suklaiseksi sekä makean karamelliseksi ja paahtomaltaiseksi. Myös belgialaisille oluille hyvin tyypillistä hiivaista ja mausteista vivahteikkuutta löytyy sen mausta.

Tuoksu: Sen tuoksu on erittäin runsasarominen ja houkutteleva. Siinä esiintyy makuaan voimakkaampi alkoholin aromi, mutta muutoin se vastaa makuaan lähes täydellisesti.



Ulkonäkö ja koostumus: Sen suutuntuma on keskihiilihappoinen, mukavasti lämmittävä ja sekä suun pintoja peittävä. Koostumukseltaan se on erittäin täyteläinen ja todella samea. Sen mahonkisen väristä runkoa kaunistaa erittäin tuuhea ja pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Samaranth on erinomainen belgialainen olutklassikko. Sen hurjasta alkoholipitoisuudesta huolimatta alkoholi ei maistu siinä liiaksi tai peitä alleen muita aromeita. Sen koostumus on upea ja suutuntuma esimerkillinen. Se on oma suosikkini Urthel olutperheestä ja kestää hyvin vertailua muihin tyylilajinsa huippuihin verrattuna.

Arvio: 86/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti