30.9.2016

Mallaskosken Dark Mood Rye Lager

Mallaskosken Dark Mood Rye Lager 

Panimo: Mallaskosken Panimo
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Erikoisvilja
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,7 %

Katkeroaineet: 40 EBU

Maltaat: Pilsner, Ruis, Crystal, Savu, Choco
Humalat: Simcoe, Centennial

Maku: Dark Mood on kevyesti savumaltainen ja runsaan rukiinen olut. Sen aromiltaan pehmeää ja makean karamellista kokonaisuutta tasapainottaa sitruksisen hedelmäisyys sekä hento suklaisuus. Sen jälkimaku on puolestaan hieman kuiva ja humalointi keskiasteista.



Tuoksu: Tuoksultaan olut on raikas, mutta samalla erittäin tukeva. Siinä rukiinen ja makean karamellinen aromi yhdistyy tumma hedelmäiseen sekä hieman sitruksiseen tuoksuun. Myös hentoa suklaisuutta on erotettavissa.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan matalahiilihappoinen sekä hieman öljymäinen. Sen rusinanväristä ja tummaa runkoa kauniistaa vaalea sekä hento vaahtokukka.

Loppukommentit: Dark Mood Rye Lagerin säästin tarkoituksella viimeiseksi, sillä se kiinnosti minua lähtökohtaisesti eniten. Se on Mallaskosken Black Imperial Rye (11,4 %) oluen "pikkuveli-versio", joka on tarkoitettu ja suunniteltu nimenomaisesti myyntiin ruokakaupoissa ja muissa erikoisliikkeissä. (Sitä en ole vielä valitettavasti päässyt maistamaan, mutta nyt minulla on jotain, mitä odottaa). Rukiiset oluet ovat vain harvoin huonoja ja tämäkään olut ei tehnyt siinä poikkeusta. Se oli mielestäni uutuusoluista paras ja joisin sitä mielelläni uudestaan.

Erityiskiitokset uutuusoluista Mallaskosken Panimolle ja Capitol Invest Oy:lle.

Arvio: 82/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti