22.9.2016

Nøgne Ø #500 Imperial India Pale Ale

Nøgne Ø #500 Imperial India Pale Ale

Panimo: Nøgne Ø (Hansa Borg)
Alkuperämaa: Norja

Tyyli: Imperial IPA
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 10 %

Kantavierre: 23,5 °P
IBU-arvo: 100

Maku: Nøgne Ø #500 on voimakkaasti humaloitu olut. Pääaromiltaan se on raikkaan sitruksinen ja trooppisen hedelmäinen, mutta siinä maistuu myös makean karamellinen, ja pehmeän maltainen aromi sekä havumaisuus.

Tuoksu: Sen tuoksu vastaa pitkälti sen makua, keskittyen pääasiallisesti trooppiseen hedelmäisyyteen ja raikkaaseen sitruksisuuteen sekä miellyttävään havumaiseen sivuaromiin. Sen kokonaisuutta voi kuvailla myös hyvin raikkaaksi ja erittäin tuoreeksi.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen täyteläistä koostumusta tukee keskihiilihappoinen sekä öljymäinen suutuntuma. Sen kauniin meripihkamaista runkoa päällystää vaalea sekä samettinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Nøgne Ø #500 on panimonsa 500 valmistuserän kunniaksi luotu juhlaolut. Sen valmistuksessa on käytetty 5 eri mallasta ja 5 eri humalaa. Se on ehdoton suosikkini heidän panimoltaan, vaikkakin Nøgnen #100 Barley Wine tulee hyvänä kakkosena. Se on lisäksi yksiä kaikkien aikojen suosikkioluitani ja omasta mielestäni täydellinen Imperial IPA-tyylinen olut. Hiljaiseksi vetää tällaiset mestariteokset......

Arvio: 100/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti