21.9.2016

Nøgne Ø / Jolly Pumpkin / Stone Special Holiday Ale

Nøgne Ø Special Holiday Ale

Panimo: Nøgne Ø (Hansa Borg)
Alkuperämaa: Norja

Tyyli: Aromatisoitu olut
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 8,5 %

Kantavierre: 22 °P
IBU-arvo: 50

Tarjoilulämpötila: 12 °C

Erityistietoa: Oluen maustamiseen on käytetty ruismaltaita, kastanjoita, katajan marjoja, valkoista salviaa sekä kuminaa.

Maku: Special Holiday Alen aromi on runsaan mausteinen ja katajainen sekä marjainen ja rukiisen maltainen. Siihen monimuotoisuutta tuovat lisäksi pähkinäinen sekä inkiväärimäinen vivahteikkuus.

Tuoksu: Oluen on tuoksu on hyvin voimakasarominen ja monipuolinen. Sitä hallitsee mausteisuus ja katajaisuus, mutta siitä löytyy myös marjaisuutta sekä pähkinäisyyttä. Sen tuoksu on selkeästi makuaan makeampi ja siinä onkin havaittavissa viehättävää karamellimaisuutta.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on täyteläinen ja täyttävä sekä suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä kermainen. Väriltään se on rusinamainen ja todella samea sekä vaahtokukaltaan vaalea ja samettinen.

Loppukommentit: Special Holiday Ale on valmistettu yhteistyössä Jolly Pumpkin Artisan Alesin ja Stone Brewing Co. kanssa. Sen ideasta ja toteutuksesta vastaavat Nøgne Ø panimomestari Kjetil Jikiun, Jolly Pumkinin panimomestari Ron Jeffries sekä Stone Brewingin panimomestari Mitch Steel. Olut on kyseisten herrojen taidonnäyte ja sitä voikin hyvillä mielin mainostaa yhdeksi mielenkiintoisimmista aromatisoiduista oluista. Se löytyy myös Ratebeer-sivuston TOP50 osiosta oman tyylilajinsa alta. Omaan makuuni se oli kuitenkin sen verran erikoinen, että annan sille "vain" 77 pistettä.

Arvio: 77/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti