14.9.2016

Olvi Black IPA "The Dark Side of Iisalmi"

Olvi Black IPA

Panimo: Olvi Oyj
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Black IPA
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,7 %

Humalat: Cascade, Target, Yellow Sub, T'N'T

Kantavierre: 11 °P
Katkeroaineet: 55 EBU
Väri: 100 EBC

Tarjoilulämpötila: 10-14 °C

Maku: Olvi Black IPA on hyvin paahteinen ja kevyesti makea olut. Sen maku on paahtomaltainen ja mausteinen sekä hieman kahvinen ja hennosti toffeinen. Se on lisäksi keskiasteisesti humaloitu ja keskikatkera olut.

Tuoksu: Aromiltaan se on paahdetun maltainen ja tumma hedelmäinen sekä hieman kahvinen ja kevyesti mausteinen. Sen tuoksu on makuaan parempi ja miellyttävämpi sekä kokonaisuutena muutenkin toimivampi.

Ulkonäkö ja koostumus: Se on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan matalahiilihappoinen sekä hieman vetinen olut. Sen mustaherukan väristä runkoa koristaa beige sekä hyvin tuuhea vaahtokukka.

Loppukommentit: Olvi on alkanut panostaa entistä enemmän trendikkäämpien tuotteiden kehittelyyn ja valmistukseen. Viimeisin heidän luomuksistaan on nyt esittelyssä oleva Black IPA, joka seuraa IPA:n ja APA:n jalanjälkiä kauppojen hyllyille. Siinä on käytetty kahta hieman erikoisempaa humalalajia eli Yellow Subia sekä T'N'T:tä, joilla on yritetty luoda sille aivan uudenlainen makumaailma. Kokonaisuus ei ole kuitenkaan täysin onnistunut ja jäin kaipaamaan siltä hieman monipuolisuutta ja runsautta lähinnä sen aromiin. Positiivista siinä on sen kevyt ja helposti nauttiva koostumus, joka tekee siitä muutoin nautinnollisen oluen juoda.

Arvio: 69/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti