27.9.2016

Hikiän Velli "parhaille parasta" (Rekolan Panimo)

Rekolan Panimo Hikiän Velli

Panimo: Rekolan Panimo
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: American Pale Ale (APA)
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,5 %

Maku: Hikiän Velli on melko kuiva ja katkera olut. Sen perusaromi on tuhkamainen, mutta samalla yllättävän raikas. Siinä maistuu yrttimäisen mausteinen ja makean maltainen aromi sekä havumaisuus. Myös kevyesti sitruksista vivahteikkuutta on havaittavissa.

Tuoksu: Oluen aromi on puolestaan todella erikoinen ja poikkeuksellinen. Sitä voi kuvailla tuhkamaiseksi ja turpeiseksi sekä samalla jopa navettamaiseksi. Näiden lisäksi siinä tuoksuu hivenen hedelmäinen aromi.




Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä kevyesti kermainen. Sen lähes kinuskinväristä ja hieman sameaa runkoa koristaa vaalea sekä samettinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Hikiän Velli on Rekolan Panimon Hikiän M-Lähikauppalle luoma olut. Käsittääkseni sitä voi ostaa ainoastaan Hikiän M-Lähikaupasta, joten jos se kiinnostaa, niin ei muuta kuin auton keula kohti Hikiää. Alun ihmetyksen ja kuvassa näkyvän ensireaktion jälkeen aloin pitää tästä oluesta (jollain kierolla tavalla). Minulle kesti hetki oppia ymmärtämään sitä ja loppujen lopuksi päädyin siihen tulokseen, että se oli kuitenkin keskivertoa parempaa ja nautilloisempaa APA:a. Sen kyytipojaksi suositellaan Hikiän kyrsää, jota saa sopivasti mukaansa samaisesta kyläkaupasta.

Erityiskiitokset Ilkalle tästä oluesta.

Arvio: 78/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti