28.9.2016

Mallaskosken Last Laugh Amber Lager

Mallaskosken Last Laugh Amber Lager

Panimo: Mallaskosken Panimo
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Amber Lager/Vienna
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,7 %

Katkeroaineet: 32 EBU

Maltaat: Pilsner, Vienna, Crystal, Black
Humalat: Cascade

Maku: Last Laugh on perusluonteeltaan makea ja hivenen paahteinen olut. Sen makua hallitsee pehmeän maltainen ja leipämäinen aromi, joka yhdistyy makean karamelliseen ja toffeiseen kokonaisuuteen. Sitä voi kuvailla lisäksi viehättävän hedelmäiseksi sekä hieman ruohomaiseksi.


Tuoksu: Oluen tuoksu on raikas ja jopa hivenen kirpeä. Aromiltaan se on lähinnä tuoreen hedelmäinen (pääasiassa omenainen) sekä makean toffeinen ja karamellinen. Myös leipämäisen maltaista vivahteikkuutta on erotettavissa.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma matalahiilihappoinen sekä hieman öljymäinen. Väriltään se on kauniin punertava ja kirkas sekä vaahtokukaltaan vaalea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Amber Lager on yksi kolmesta Mallaskosken uutuusoluesta, jotka tulen esittelemään seuraavia päivien aikana. Last Laugh eroaa kahdesta muusta oluesta sillä, että sitä on valmistettu jo vuodesta 2009 ja se on panimonsa klassikkotuote. Sen imago on kokenut uudistuksen, sillä sen nimi ja ulkonäkö ovat vaihtuneet, mutta muutoin tuotteen sisältö on säilynyt samana. Ensimmäistä kertaa törmäsin siihen "Kuohu Amber Lager"-nimellä jo pari vuotta sitten ja siitä jääneet hyvät muistikuvat pitivät paikkansa. Se on edelleen yhtä pehmeä ja miellyttävä olut kuin muistinkin. Suosittelen kokeilemaan sitä, sillä se sopii hyvin kaikille oluenystäville sekä monenlaisien ruokien seuraksi.

Arvio: 79/100

1 kommentti:

  1. Tätä sai vielä hetki sitten lidlistä mutta ei enään onko Oulussa missään tätä saatavilla

    VastaaPoista