4.9.2016

Saimaan Brewer's Special Pacific Pale Ale

Brewer's Special Pacific Pale Ale

Panimo: Saimaan Juomatehdas
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Golden Ale/Blond Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,7 %

Maltaat: Pale Ale, Cara Pale, Wheat
Humalat: Columbus, Cascade, Citra ja Equinox

Kantavierre: 11 °P
Katkeroaineet: 30 EBU
Väri: 20 EBC

Tarjoilulämpötila: 7-9 °C

Maku: Pacific Pale Ale on hyvin selkeä arominen ja melko katkera olut. Pääaromiltaan se on leipämäisen maltainen ja greippisen sitruksinen. Siinä maistuu myös trooppisen hedelmäinen sekä kevyesti havuinen sivumaku.

Tuoksu: Sen tuoksu on hyvin makunsa kaltainen ja miellyttävän raikas. Siinä esiintyy raikkaan sitruksisuuden ja trooppisen hedelmäisyyden lisäksi myös hieman makeaa karamellisuutta ja viljaista aromikkuutta. Myös aavistuksen verran hentoa havumaisuutta saattaa erottua.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä kevyesti vetinen. Väriltään se on hyvin meripihkamainen ja vaahtokukaltaan vaalea sekä samettinen. 

Loppukommentit: Ennen kuin sain käsiini Saimaan Juomatehdaan uutuus boxin (iso kiitos tästä panimolle), olin päässyt nauttimaan vuosien varrella 33 erilaista olutta heidän panimoltaan. Pacific Pale Ale oli ainakin omaan makuuni yksiä parhaita heidän tuotoksiaan. Halusin aloittaa sillä, koska sen hieno etiketti puhutteli minua eniten (myös muut uudet etiketit olivat erittäin tyylikkäitä). Sen kokonaisuus toimi hyvin ja ensimmäiseksi uutuudeksi se oli hyvin lupauksia antava. Siitä on hyvä jatkaa kohti seuraavia arvosteluja ja jakaa niistä saatuja kokemuksia.

Arvio: 78/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti