24.9.2016

Aass Bayer

Aass Bayer

Panimo: Aass Bryggeri
Alkuperämaa: Norja

Tyyli: Dunkel/Tmavý
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,7 %

IBU-arvo: 20
Väri: 45,5 EBC

Maltaat: Bayer ja värimallas
Humalat: Hallertau

Maku: Aass Bayer on pehmeä ja viehkeä olut. Sille tyypillistä on hedelmäinen ja paahtomaltainen aromi sekä makean karamellinen ja hieman suklainen sivumaku. Siitä löytyy myös hivenen pähkinämäistä vivahteikkuutta, joka kruunaa kokonaisuuden.



Tuoksu: Oluen aromi on myös hedelmäinen ja paahdetun maltainen, mutta samalla enemmän viljainen ja makean karamellinen. Sen humalointi on mietoa ja erottuu melko huonosti.

Ulkonäkö ja koostumus: Koostumukseltaan olut on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan matalahiilihappoinen sekä metallinen. Sen lähes luumunväristä runkoa koristaa vaalea sekä samettinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Aass Bayer oli tänään aiemmin arvostelussa ollutta Pale Alea selkeästi parempi ja mielenkiintoisempi olut. Sen maku ja aromi toimivat yksinkertaisesti paremmin ja olivat omaan makuuni paljon monipuolisempia. Myös sen koostumus on täyteläisempi ja suutuntuma hieman miellyttävämpi. Tästä huolimatta se ei pääse edes lähelle Nøgne Ø:n tai HaandBryggerietin oluita ja edustaa selkeästi enemmän perinteisiä maitokauppa valikoiman tuotteita.

Arvio: 69/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti