8.9.2016

Saimaan Brewer's Special Oktoberfest

Brewer's Special Oktoberfest

Panimo: Saimaan Juomatehdas
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Märzen (Oktoberfest)
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,8 %

Maltaat: Vienna
Humalat: Magnum, Saaz

Kantavierre: 15 °P
Katkeroaineet: 20 EBU
Väri: 23 EBC

Tarjoilulämpötila: 7-9 °C

Maku: Brewer's Special Oktoberfest on hyvin makea ja kevyesti kirpeä olut. Sen maku on makean maltainen ja karamellinen sekä tuoreen hedelmäinen. Siinä maistuu myös leipämäisen viljainen aromi sekä herkullinen hunajaisuus. 

Tuoksu: Oluen tuoksu on melko hento ja pehmeä. Sen aromi on hyvin makea (maltainen, hunajainen ja karamellinen) ja hedelmäinen sekä hennosti sitruksinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä hieman kermainen. Sen meripihkan väristä runkoa koristaa vaalea ja pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Saimaan Juomatehtaan Brewer's Special Oktoberfest on olut, joka pääsi ainoana suomalaisena oluena Ruotsin Systembolagetin Oktoberfest-valikoimaan (lisätietoa alla olevasta linkistä). Voin ymmärtää miksi. Se on maukas ja sopivan makea Märzen, joka sopii oivallisesti Oktoberfest juhlaan. Sen suutuntuma on miellyttävä ja se on muutenkin erittäin helposti lähestyttävä olut. Siitä on vaikea löytää mitään sen suurempaa moitittavaa ja siksi se ansaitsee kohtalaisen hyvät pisteet.

http://viisitahtea.com/panimojuomat/olut/saimaan-juomatehdas-ruotsin-olutmarkkinoille/

Arvio: 72/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti