3.9.2016

Omnipollo / Buxton Yellow Belly Peanut Butter Biscuit Stout

Yellow Belly Peanut Butter Biscuit Stout

Panimo: Omnipollo (Buxton)
Alkuperämaa: Ruotsi (Englanti)

Tyyli: Imperial Stout
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 11,0 %

Maku: Yellow Belly on voimakkaasti humaloitu olut, jolla on erittäin vivahteikas ja monipuolinen aromi. Sen mausta minulle tulee mieleen maapähkinävoi, vaahtokarkit, keksitaikina ja Reese's Peanut Butter Cupsit. Sen makua voi kuvailla paahtomaltaiseksi ja suklaiseksi sekä makean toffeiseksi ja karamelliseksi. Myös vaniljaista ja hieman kahvista aromikkuutta on havaittavissa.

Tuoksu: Myös oluen tuoksu on hyvin runsasarominen ja voimakas. Siinä pähkinäinen ja paahtomaltainen aromi sekoittuu pehmeän suklaiseen ja vaniljaiseen kokonaisuuteen. Tuoksun kruunaa makean toffeinen ja karamellinen aromikkuus sekä kevyt kahvimaisuus.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on täyteläinen ja suutuntuma matalahiilihappoinen sekä hyvin öljymäinen. Alkoholi lämmittää mukavasti ja luo juomasta vieläkin nautinnollisemman. Väriltään olut on mustanruskea ja vaahtokukaltaan beige sekä pehmeän samettinen.

Loppukommentit: Yellow Belly on Omnipollon ja Buxtonin panimoiden yhteistyön tulos. Se on valmistettu Buxtonin panimolla Englannissa. Se on loistava olut, jonka monipuolista aromia ei voi kehua liikaa. Jos pitää todella makeasta ja jälkiruokamaisesta aromista, se on täydellinen olut juuri sinulle. Se on pitkään aikaan yksiä erikoisempia ja mielenkiintoisimpia oluita, johon olen törmännyt. Se on hinnaltaan melko kallis, mutta silti ehdottomasti kokeilemisen arvoinen luomus.




 "Yellow Belly - a person who is without courage, fortitude, or nerve; a coward.
To us, one of the most cowardly deeds is to act anonymously, hiding behind a group. A signifying trait of institutionalised racism.
This beer is brewed to celebrate all things new, open minded and progressive. A peanut butter biscuit stout with no biscuits, butter or nuts. Taste, enjoy, and don't be prejudiced."

http://www.omnipollo.com/beer/yellow-belly/

Arvio: 93/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti