13.9.2016

N'Ice Chouffe

N'Ice Chouffe

Panimo: Brasserie d'Achouffe (Duvel-Moortgat)
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Belgityylinen vahva ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 10,0 %

Kantavierre: 19.1 °P
Katkeroaineet: 16,9 EBU
Väri: 55 EBC

Tarjoilulämpötila: 12 °C

Maku: N'Ice Chouffe on todella tuhti ja alkoholin aromilla höystetty olut. Sen maku on yrttisen mausteinen ja kuivahedelmäinen sekä hyvin hiivainen. Siinä maistuu myös tumma hedelmäinen aromi sekä makea karamellimaltaisuus.



Tuoksu: Sen tuoksu on aivan makunsa kaltaisesti hyvin runsas ja voimakas. Siinä esiintyy kuivahedelmäinen ja yrttisen mausteinen aromikkuus sekä melko hiivainen ja voimakkaan alkoholinen vivahteikkuus.

Ulkonäkö ja koostumus: Se on erittäin täyteläinen olut, jonka suutuntuma on keskihiilihappoinen sekä mukavasti lämmittävä. Väriltään se on mutakakkumainen ja sen runkoa koristaa kuohkea sekä beigen värinen vaahtokukka. 

Loppukommentit: N'Ice Chouffe on suodattamaton ja keskiasteisesti humaloitu sesonkiolut, joka jälkikäy pullossa. Sitä myydään vain muutaman kuukauden verran vuodessa, lähinnä Joulun aikoihin. Se sopii tyylinsä ja makunsa puolesta hyvin jouluruokien seuraksi tai nautittavaksi vain sellaisenaan. Se ei pärjää aivan parhaille jouluoluille, mutta on silti ehdottomasti kokeilemisen arvoinen luomus.

Arvio: 79/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti