12.9.2016

Saimaan Marsalkka Tumma Luomu

Marsalkka Tumma Luomu (Suodattamaton)

Panimo: Saimaan Juomatehdas
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Amber Lager/Vienna
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,6 %

Maltaat: Pilsner, Münchener, Crystal, Savumallas, Värimallas
Humalat: Saaz, Target

Kantavierre: 11,5 °P
Katkeroaineet: 22 EBU
Väri: 85,9 EBC

Tarjoilulämpötila: 8-10 °C




Maku: Marsalkka Tumman maku on hento, mutta selkeä. Siinä maistuvat paahtomaltaisuus, mieto suklaisuus sekä pehmeä hedelmäisyys. Edellä mainittujen lisäksi olut on myös melko viljainen, hivenen sitruksinen sekä makean karamellinen.

Tuoksu: Oluen tuoksu on kevyt ja melko puhdas. Siinä tuoksuu paahdetun maltainen ja makean karamellinen aromi sekä kevyt suklaisuus. Myös viljaista ja sitruksista aromikkuutta on havaittavissa.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma matalahiilihappoinen sekä hieman vetinen. Väriltään olut on mustanruskea ja vaahtokukaltaan vaalea sekä pitsimäinen.

Loppukommentit: Itse koin, että Marsalkka Tummassa oli potentiaalia. Sen maku oli mielenkiintoinen, mutta melko mieto. Uskon vahvasti, että alkoholipitoisuutta nostamalla ja tammitynnyrikäymisellä siitä olisi voitu saada aikaiseksi erittäin mielenkiintoinen kokonaisuus. No tämä on vain omaa pohdiskeluani eikä sillä ole väliä tämän tuotteen arvostelun kanssa. Joka tapauksessa tähän olueeseen on hyvä päättää Saimaan Juomatehtaan normi tuotevalikoiman läpikäynti ja suunnata kohti seuraavia haasteita ja arvosteluja.

Arvio: 66/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti