20.9.2016

Nøgne Ø Two Captains Double IPA

Nøgne Ø Two Captains Double IPA

Panimo: Nøgne Ø (Hansa Borg)
Alkuperämaa: Norja

Tyyli: Double IPA (DIPA)
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 8,5 %

Kantavierre: 18,3 °P
IBU-arvo: 100

Maku: Two Captains DIPA on todella runsasarominen olut. Sen maku on raikkaan greippinen ja trooppisen hedelmäinen sekä makean maltainen ja karamellinen. Sen humalointi on hyvin voimakasta ja se tuo oluelle havumaista ja ruohoista aromikkuutta sekä yrttistä vivahteikkuutta.

Tuoksu: Sen tuoksu on pääasiallisesti hyvin sitruksinen ja trooppisen hedelmäinen sekä tuoreen ruohoinen ja havumainen. Myös kevyttä kukkamaisuutta sekä makeaa karamellisuutta on havaittavissa.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on täyteläinen ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä samalla kuivaava ja hivenen poreileva. Väriltään olut on kauniin meripihkamainen ja erittäin samea sekä vaahtokukaltaan vaalea ja kuohkea.

Loppukommentit: Jan Halvor Fjeld on tämän oluen kehittäjä. Vuonna 2010 hän voitti "Home Breweing Championships" kilpailun Norjassa, jonka jälkeen hän sai Nøgne Ø:lta kunnian valmistaa sitä heidän panimollaan. Tämä Double IPA tai Imperial IPA on tyylikäs olut, joka edustaa hienosti kehittäjänsä olut tuntemusta ja tietotaitoa. Omasta mielestäni se on erinomainen olut, joka ansaitsee kehuja ja arvostusta osakseen.

Arvio: 86/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti