5.9.2016

Saimaan Brewer's Special California IPA

Brewer's Special California IPA

Panimo: Saimaan Juomatehdas
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Session IPA
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,7 %

Maltaat: Pale Ale, Cara Pale, Wheat
Humalat: Columbus, Cascade, Chinook, Citra ja Mosaic

Kantavierre: 11,5 °P
Katkeroaineet: 50 EBU
Väri: 22 EBC

Maku: California IPA on melko pehmeä ja raikas olut. Sen maku trooppisen hedelmäinen ja sitruksinen sekä kevyesti havuinen. Siinä maistuu myös melko mausteinen sekä pehmeän maltainen aromi. Sen jälkimaku on hyvin pitkäkestoinen ja katkera.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hieman tunkkainen ja epäpuhdas. Tästä huolimatta siinä on havaittavissa trooppisen hedelmäinen ja happaman sitruksinen aromi sekä kevyesti makean maltainen ja mausteinen sivutuoksu.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma matalahiilihappoinen sekä melko vetinen. Oluen meripihkan väristä ja suodattamatonta runkoa päällystää vaalea sekä hyvin tuuhea vaahtokukka.

Loppukommentit: California IPA oli pienoinen pettymys. Sen aromi oli jokseenkin liian mieto ja koostumus turhankin kevyt. Sen valmistuksessa oli käytetty kolmea eri mallasta ja viittä eri humalalajia, mutta minusta vain tuntui siltä ettei niistä oltu saatu kaikkea irti. Parhaiten se sopii mielestäni raikkaaksi kesäolueksi tai grilliruokien seuraksi, vaikkakin kesä on jo vaihtumassa syksyyn kovaa vauhtia.

Arvio: 66/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti